Ulvskog borde rösta på Hökmark

I en annons i tisdagens Metro (pdf, sidan 13) så jämförde sig (en photoshoppad) Marita Ulvskog, som vill ha bort EU:s gigantiska jordbruksstöd, med en (svartvit) Joseph Daul som vill ha kvar det. Men eftersom man inte kan rösta på franska högermän (eller för den delen franska socialister, som också vill ha kvar jordbruksstödet) i det svenska EP-valet så kan man ju undra varför sossarna hade en sådan annons. Samtliga svenska partier (utom PP, som inte har någon åsikt i frågan) vill nämligen avveckla den gemensamma jordbrukspolitiken.

Annonsen är förstås gjord i akt och mening att lura någon enstaka gråsosse till vallokalen. I ett taffligt försök att blanda bort korten skriver sossarna att ”många” vill behålla det gigantiska jordbruksstödet. Men om nu Marita Ulvskog menar allvar med att hon vill ha bort det så är det bästa hon kan göra att rösta på Moderaterna och kryssa Gunnar Hökmark, det skulle ge Sveriges inställning ett mycket stort inflytande. Gunnar var för två år sedan mycket nära att bli ordförande i EPP-ED, den största partigruppen i parlamentet. Tyvärr gick den posten till ovan nämnde  fransmannen Joseph Daul som älskar EU:s gemensamma jordbrukspolitik CAP… Om Gunnar får ett starkt stöd för sitt parti och sin person kan han bli ordförande, vilket skulle ge ett mycket stort genomslag för moderata idéer i Europa, och det skulle vara en bra bit på vägen mot att avskaffa CAP.

(Om Ulvskog velat visa på en verklig skillnad mellan vänster och höger i det svenska EP-valet kunde hon i stället valt rätten för patienter att välja vård utomlands om de inte får vård i tid i sitt eget land, en reform socialdemokraterna är emot.)